Onze diensten
Taxaties

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van uw huis. Zo komt u te weten wat het object op dit moment echt waard is. Hoewel het bepalen van de waarde geen rekensommetje is, kan onze taxateur dit door kennis en ervaring vrij nauwkeurig inschatten. Onze taxateur is ingeschreven in het NRVT register, zodat hij bevoegd is tot het uitvoeren van een officieel taxatierapport. Wij kijken daarbij niet alleen naar de ruimte in uw woning, maar ook naar vele andere factoren die van invloed zijn op de taxatiewaarde, zoals: de omgeving, de bouwkundige staat en het afwerkingsniveau. Uiteraard afgestemd op verkochte woningen in de omgeving en de markt van nu. De taxatiewaarde gaat dus veel verder dan het gezegde: “wat een gek ervoor geeft”.

U kunt voor alle taxaties bij ons terecht:

Financiering
Voor het aanvragen van een hypotheek voor een nieuwe woning of voor het oversluiten van een bestaande hypotheek.
Aankoop
Zodat u zeker weet dat de prijs die u geboden heeft op een woning realistisch is.
Verkoop
Soms kan het prettig zijn te weten dat de prijs waarvoor u de woning verkoopt ook de waarde is van de woning.
Gevalideerd
In veel situaties is het voor de bank nodig het taxatierapport dat wij voor u maken te laten valideren. Wij voeren het rapport dan in een gespecialiseerd systeem in, zodat deze wordt gecontroleerd door een extern bureau voordat het rapport afgerond wordt.
Overbrugging
Bij de aankoop van een nieuw huis, vraagt de bank soms om een taxatierapport van uw huidige woning. Zo kunnen zij inschatten of het financieel voor u haalbaar is en of zij u een overbruggingshypotheek kunnen verstrekken voor de periode dat uw huidige woning nog niet verkocht is.
Boedelscheiding
Bij een scheiding moeten financiële zaken op een juiste wijze worden verdeeld. Het is dan verstandig de waarde van het gezamenlijke koophuis te laten vastleggen.
Waardebepaling
Een waardebepaling is een korte versie van een taxatierapport. Dit kunnen wij alleen aanbieden indien uw woning bij ons te koop is aangeboden.

Stel uw vraag
Heeft u een vraag over onze diensten?

Stuur een e-mail