Essendijk 26

te Rhoon

€ 759.000,-- Kosten Koper

Verkocht

Wat een unieke plek! Landelijk wonen met PANORAMISCH UITZICHT over de polders van Rhoon en toch binnen 20 minuten in hartje Rotterdam. Gelegen op een ROYAAL PERCEEL van 725 m2 eigen grond en circa 400 m2 huurgrond vindt u deze vrijstaande villa met volwaardig bijgebouw. Zowel de woning als tuin zijn zeer verzorgd afgewerkt. Het huis heeft een breed woongedeelte met door alle ramen rustgevend vrij uitzicht. Hier vindt u een zithoek, eetgedeelte en open keuken in landelijke sfeer. Op de 1e verdieping heeft u 2 slaapkamers, een berging en stijlvolle badkamer. Het bijgebouw is in gebruik als GASTENVERBLIJF met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en diverse opbergruimten. Ook goed te gebruiken voor mantelzorg of oudere kinderen. De tuin rondom de woning is het ultiem comfort: een GROTE OPRIT voor meerdere auto’s, ruimte voor dieren in o.a. een kleine weide, een schitterende siertuin en een heerlijk HOUTEN TERRAS MET OVERKAPPING aan het huis. Ultiem genieten in alle jaargetijden!?

INDELING:

Begane grond: Entree, ruime hal met trapopgang v.v. twee trapkasten, meterkast (10 groepen), geheel betegeld toilet. Vanuit de hal is toegang tot de bijkeuken met vaste kast, was-/droog aansluitingen en Remeha CV-combiketel uit 2015. De bijkeuken is betegeld en heeft een deur naar de zijtuin.

Het eerste dat u opvalt bij binnenkomst in het woongedeelte is het schitterende uitzicht door alle ramen rondom op de polders. Aan uw linkerhand vindt u de gezellige zithoek. Op de bank kijkt u televisie of geniet u van het uitzicht. In het midden van de benedenetage is een sfeervolle schouw met gashaard geplaatst. De gezellige open keuken heeft een eetgedeelte en keukengedeelte. Bij de eettafel kunt u met openslaande deuren het terras betreden. Dit geeft een geweldig sfeervol uitzicht over de weilanden dat nooit verveelt!

De keuken in U-opstelling heeft massief houten kasten met een Belgisch natuurstenen aanrechtblad. Er is diverse inbouwapparatuur aanwezig: een 5-pits gasfornuis met maar liefst 3 ovens, schouw met brede afzuigkap, volledig in steen uitgevoerde dubbele gootsteen en vaatwasser. De uitstekende bar is uitgevoerd met houten blad. Een hoge opstelling tegen de wand biedt ruimte aan de koel-/vriescombinatie. Er is verder zowel in onderkasten, bovenkasten en de hoge wandkast veel opbergruimte aanwezig.

De gehele begane grond is voorzien van een plavuizen met comfortabele vloerverwarming. De wanden zijn voorzien van spuitwerk met lichte korrel. Alle ramen zijn uitgevoerd in dubbele beglazing met interne roedeverdeling.

1e verdieping: Overloop met vide, 2 slaapkamers, badkamer en berging. De overloop is het vermelden waard: een royale en lichte ruimte met open vide en dakkapel. De masterbedroom bevindt zich over de gehele diepte van de woning en heeft extra hoogte door de open nok. Een fijne kamer met inbouwkast v.v. schuifdeuren in Louvre stijl. De 2e slaapkamer treft u aan de andere kant van de overloop. De stijlvolle badkamer is smaakvol afgewerkt en biedt vloerverwarming. Er is een ligbad, ruime douchecabine, meubel met dubbele wastafel en 2e toilet aanwezig. De badkamer is geheel betegeld met deels houtlook tegels. Vanaf de overloop is verder toegang tot de handige berging.

De gehele 1e verdieping is voorzien van een doorlopende tapijtvloer.

?

Bijgebouw: In de tuin is een volwaardig bijgebouw aanwezig, dat nu in gebruik is als gastenverblijf. Ideaal voor logees, mantelzorg of een ouder kind. Het huisje is zelfs perfect als bed & breakfast! Het bijgebouw is opgebouwd uit metselsteen met een geïsoleerd pannen gedekt dak en heeft eigen aansluitingen. De voorentree komt uit in de woonkamer met eigen toilet met fonteintje en een kast met meterkast (3 groepen) en Intergas CV-ketel uit 2014. Er is verder een aparte slaapkamer en een badkamer met douchecabine, wastafelmeubel en boiler. Het bijgebouw heeft via een trappetje toegang tot een grote opbergvliering.

Buiten: Het vrijstaande huis ligt op een bijzondere locatie. Aan de voorzijde heeft het huis een fijne ligging met veel privacy. Er is een grote oprit v.v. gietijzeren poort met ruimte voor meerdere voertuigen (circa 5). De weide naast de oprit is geschikt voor kleine graasdieren, er worden nu geiten gehouden. De weide is volledig afgesloten door hekwerk.

Het mooiste vindt u aan de achterkant: panoramisch uitzicht over de polders van Rhoon. Werkelijk overal geniet u ervan: vanuit de woonkamer, het eetgedeelte, het overdekte houten terras én de tuin. Het overdekte terras grenst aan de woning met toegang vanuit het eetgedeelte. Hier kunt u heel wat middagen en avonden doorbrengen. Ook in het voor- en najaar door de grote overkapping!

Tussen de woning en het bijgebouw in ligt een schitterend aangelegde siertuin in Engelse stijl. Hier vindt u ook een vijver met fontein en een houten tuinhuis. De tuin naast de woning is voornamelijk in gebruik voor kleine dieren, zoals nu de kippen.

KENMERKEN:

- Vrijstaande villa met volwaardig bijgebouw;

- Schitterende ligging met vrij uitzicht over polder;

- Gehele woning zeer verzorgd afgewerkt;

- Gehele begane grond v.v. vloerverwarming;

- Bijgebouw in gebruik als gastenverblijf;

- Royale siertuin én overdekt houten terras;

- Mogelijkheden voor dieren: o.a. een geitenweide;

- Dubbele beglazing met interne roedeverdeling;

- Remeha CV-combiketel uit 2015;

- Perceel 725 m2 eigen grond + circa 400 m2 huurgrond;

- Woonoppervlak circa 128 m2 + 40 m2 bijgebouw;

- Inhoud circa 395 m3 + 150 m3 bijgebouw;

- Bouwjaar circa 1989.

Stel een vraag over dit huis

Copyright 2024 - Greveling Makelaardij & Taxaties - Privacy Policy