Achterdijk 32

te Rhoon

€ 475.000,-- Kosten Koper

Verkocht

Wonen aan een landelijke dijk aan de rand van het dorp Rhoon? In een VRIJSTAANDE DROOMVILLA die volledig door uzelf is bedacht? Dat kan op deze mooie groene kavel van maar liefst 1.279 m2 groot. Bouw zelf het huis van uw dromen op een rustige en dorpse locatie op slechts 20 minuten van wereldstad Rotterdam. U komt te wonen naast het nieuwbouwhuis van de buren, op gepaste afstand van elkaar.

De impressies geven een beeld van de schitterende woning die uw toekomstige buren binnen de mogelijkheden hebben ontworpen. Wat een plaatje! Goede inspiratie voor uw nieuwe villa. Natuurlijk kunt u uzelf helemaal uitleven op het uiterlijk van úw woning, als het maar binnen het landelijke karakter van de dijk past.

Nabij treft u het dorpshart van Rhoon met het comfort van winkels, scholen en het metrostation. Binnen handbereik heeft u ook de fraaie poldernatuur, jachthaven, golfbaan, het Kasteel van Rhoon, verschillende restaurants en nog veel meer. Een perfecte locatie voor een combinatie van rust en levendigheid!

BOUWKAVEL:De bouwkavel maakt onderdeel uit van de voormalige pioenenkwekerij “De Klerk” gelegen aan de Achterdijk in Rhoon. Na drie generaties aan kwekers is de kwekerij medio 2015 opgehouden te bestaan en is de gehele locatie gesplitst in twee percelen: Achterdijk 32 en Achterdijk 32A te Rhoon. De bouwkavel Achterdijk 32 is maar liefst 1.279 m2 groot.

De bouwkavel wordt in de huidige staat aan u geleverd en daarna door de verkoper voor u bouwrijp gemaakt. Hiermee wordt de huidige bebouwing gesloopt en de grond (waar nodig) gesaneerd. Op deze manier betaalt u 2% overdrachtsbelasting (i.p.v. 21% BTW).

LOCATIE: De Achterdijk kenmerkt zich door een lintbebouwing zoals dat bij veel dijken bestaat. Het verschil met andere dijken is dat de Achterdijk zich niet echt meer laat zien als dijk. Daarnaast is er in het verleden al zeer veel villabouw gepleegd. De woningen aan de dijk zijn grotendeels vrijstaand met veel ruimte en groen om zich heen. De komst van de Rhoonse Baan (verbindingsweg tussen Oud-Rhoon en Portland) zorgt ervoor dat de dijk nu afgesloten is voor doorgaand verkeer. Een rustige en veilige woonomgeving dus!

Daarnaast ligt de dijk aan de rand van Rhoon met veel weilanden en natuur in de directe omgeving. Veelal maken ruiters en paarden, fietsers en voetgangers onderdeel uit van de bewegingen op de dijk. Al met al een rustige woonomgeving, met veel groen en natuur, maar zeer centraal aan de rand van de dorpen Rhoon, Barendrecht en de stad Rotterdam.

Aan de dijk zijn zowel gezinnen met (kleine) kinderen woonachtig, als ook zonder (thuiswonende) kinderen. De laatste paar jaren is een verjonging van de bewoners merkbaar en wordt de omgeving daardoor wat levendiger. Gezien het kleine aantal bewoners kent men elkaar op de dijk en is er een prettige sociale omgang.

MOGELIJKHEDEN: Het is op het perceel mogelijk de voorgevel van de woning op de voorste of achterste rooilijn te bouwen. Zo kiest u zelf hoe u wilt wonen: veel afstand tot de weg door het huis wat naar achteren te plaatsen of juist een extra diepe achtertuin door het huis meer naar voren te situeren.

De villa kan worden gebouwd binnen de regels van het bestemmingsplan “Buytenland Rhoon”. De woning mag maximaal 700 m3 groot worden, met een uitzondering naar 770 m3. Daarnast is er ruimte voor een bijgebouw van maximaal 75 m2, met een uitzondering naar 100 m2. Tevens is het mogelijk om een kelder aan de woning toe te voegen. Een flink huis dus! De gemeente vindt het belangrijk dat het toekomstige huis goed in het straatbeeld op deze locatie past. Daarom is de maximale goothoogte bepaald op 4 meter en de maximale bouwhoogte op 10 meter. Verder let de gemeente erop dat het ontwerp aansluit bij de sfeer van de Achterdijk en de huidige woningen aan deze dijk.

Het ontwerp van uw toekomstige buren, heeft de volledige mogelijkheden van het bestemmingsplan benut. Zo ontstaat er een woning met aansluitend bijgebouw van in totaal bijna 1.300 m3. Dit kan voor u ook!

Stel een vraag over dit huis

Copyright 2023 - Greveling Makelaardij & Taxaties - Privacy Policy