Albrandswaardsedijk 78

te Poortugaal

€ 985.000,-- Kosten Koper

Verkocht

Er zijn van die huizen, die laten je hart sneller kloppen… Een kans die niet vaak voorbij komt! Eén van de grootste HALF-VRIJSTAANDE VILLA’S in de indrukwekkende rij artsenwoningen aan de Albrandswaardsedijk is nu te koop. Een SFEERVOL HERENHUIS met zeeën aan ruimte, tal van AUTHENTIEKE DETAILS en een diepe privé gelegen voor- en achtertuin. Dit huis heeft ALLE MOGELIJKHEDEN: werken aan huis, ruimte voor grote gezinnen, tuinieren, hobby’s. De statige woning heeft een stijlvolle zitkamer met open haard, eetkamer met serre, separate keuken, échte (wijn)kelder, maar liefst 6 royale slaapkamers en 2 badkamers. Buiten is ruimte in overvloed voor meerdere auto’s, een garage, een bijkeuken en zelfs een verwarmde blokhut. Hoge ornamentenplafonds, marmeren schouw, glas-in-lood ramen, originele tegelvloeren, houtsnijwerk trapleuningen: alles is er! De locatie biedt een GROENE OMGEVING met op loopafstand mooie poldernatuur, maar ook winkels en scholen. Met de auto of de METRO bereik je Rotterdam binnen 20 minuten.

INDELING:

BEGANE GROND: Entree, vestibule met meterkast (12 groepen) en hal met trapopgang, half betegeld toilet met fonteintje. Via de hal is toegang tot de woonkamer, keuken, kelder en tuin. De hal is een plaatje: de stijlvolle trapopgang met houtsnijwerk, glas-in-lood ramen en originele tegelvloer.

Aan de voorzijde van de woning treft u de zitkamer met sfeervolle erker en open haard met prachtige marmeren schouw. Een riante maar knusse ruimte om te genieten van een boek of tv te kijken. De originele en suite met glas-in-lood schuifdeuren en kastruimte geeft toegang tot de eetkamer.

In de ruime eetkamer past met gemak een grote eettafel om gezellig met een gezelschap te dineren. De eetkamer heeft veel lichtinval via de serre aan de achterzijde. De serre is de perfecte plek om op een lentedag beschut te genieten van de eerste zonnestralen. Bij mooi weer betrekt u via de openslaande deuren de tuin bij het huis.

De separate keuken aan de achterzijde van de woning is voorzien van een stenen werkblad en diverse inbouwapparatuur, waaronder een Smeg 5-pits gasfornuis met oven (2019), brede afzuigkap, vaatwasser (2019), magnetron en koelkast. Er is diverse opbergruimte in de keuken en extra wandkasten. De achterdeur komt uit in de tuin. De muur waar nu een dienluik aanwezig is, kan voor een ruimtelijk effect verwijderd worden (draagbalk noodzakelijk). Zo ontstaat er een open verbinding tussen de keuken en eetkamer.

De zit- en eetkamer zijn voorzien van een houten vloer. De keuken is voorzien van de originele tegelvloer.

Via de hal is toegang tot de kelder en een zijdeur naar de tuin. De grote beloopbare kelder is perfect als wijnkelder, maar natuurlijk ook een praktische ruimte voor andere extra opslag. Hier hangt ook de Atag CV-combiketel uit 2020 (huur).

1E VERDIEPING: Overloop, 3 slaapkamers, badkamer. De overloop heeft een geweldige sfeer door de klassieke trapopgang en schitterende lichtinval door de grote glas-in-lood raampartij. De overloop is voorzien van een handige vaste kast, de trapopgang naar de 2e verdieping en een half betegeld toilet met fonteintje.

De hoofdslaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft een walk-in-closet, een vaste kast en een deur naar het balkon met uitzicht over de groene achtertuin. De 2e slaapkamer aan de voorkant heeft een vaste kast en prachtige openslaande deuren naar het balkon met uitzicht over de voortuin en omgeving. De 3e slaapkamer ligt eveneens aan de voorzijde en heeft een vaste kast. De originele massief houten vloeren en de hoge ornamentenplafonds geven de kamers een mooie sfeer.

De ruime badkamer is grotendeels betegeld met marmer en ingedeeld met een inloopdouche, ligbad, meubel met dubbele wastafel en handdoekradiator.

2E VERDIEPING: Overloop, 3 slaapkamers, 2e badkamer. Via de vlizotrap op de overloop is toegang tot de grote opbergvliering over de gehele woning. De 4e slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van 2 vaste kasten. De 5e slaapkamer aan de achterzijde van de woning is voorzien van een dakkapel en eveneens een vaste kast. De 6e slaapkamer over de zijkant van de woning heeft een bijzondere uitstraling door de authentieke balkenconstructie. Er zijn in deze kamer dakramen en een dakkapel aanwezig.

De 2e badkamer is voorzien van een doucheruimte en wastafel. De 2e badkamer heeft een eigen Daalderop boiler die zich bevindt op de vliering.

De gehele 2e verdieping is voorzien van tapijt vloeren.

BUITEN: De woning is aan de voorzijde gelegen aan een rustige dijk met zicht over de omgeving. De diepe voortuin heeft een oprit voor meerdere auto’s en een garage. De garage heeft een vliering in de nok en een zijdeur.

Aan de zijkant van het huis is naast de garage een origineel stenen bijgebouwtje aanwezig. Deze is nu in gebruik als volwaardige bijkeuken met een keukenblok met gasfornuis, wasaansluitingen, verwarming en warm water. Ook is aan de zijkant een tuinkast en houtopslag aanwezig.

De verrassend diepe achtertuin is schitterend groen aangelegd met allerlei volwassen beplanting. De tuin heeft een zonnige ligging op het zuidwesten met veel privacy. Er zijn diverse terrassen met keuze uit zon en schaduw. Nabij het huis treft u een terras onder de houten overkapping en achterin de tuin bevindt zich de luxe blokhut. Doordat deze is voorzien van warm water en verwarming is deze ruime perfect als werkplek. Een inspirerende plek midden in het groen van de tuin!

KENMERKEN:

- Indrukwekkende en grote half-vrijstaande villa;

- Voormalig artsenwoning met bijzondere geschiedenis;

- Zeer royaal met 6 slaapkamers en 2 badkamers;

- Tal van fraaie authentieke details aanwezig;

- Geschikt voor werk-aan-huis of grote gezinnen;

- Diepe achtertuin op het zonnige zuidwesten;

- Voortuin met oprit voor meerdere auto’s;

- Ruime garage met vliering (circa 22 m2);

- Stenen bijgebouw met bijkeuken (circa 11 m2);

- Luxe houten blokhut met verwarming (circa 12 m2);

- Gehele woning v.v. houten kozijnen;

- Grotendeels dubbele of voorzet beglazing;

- Extern schilderwerk uitgevoerd eind 2020;

- Atag CV-combiketel uit 2020 (huur);

- Extra Daalderop warm water boiler op zolder;

- Perceel 693 m2 eigen grond;

- Woonoppervlak circa 228 m2;

- Inhoud circa 1.078 m3;

- Bouwjaar circa 1913.

Stel een vraag over dit huis

Copyright 2024 - Greveling Makelaardij & Taxaties - Privacy Policy