Kijveland 1

te Poortugaal

€ 1.325.000,-- Kosten Koper

Verkocht

Wat een droomlocatie! Een VRIJSTAANDE VILLA aan de rand van het dorp Poortugaal met een BIJZONDER ROYALE ACHTERTUIN met VRIJ UITZICHT over de polder. Het sfeervolle woonhuis komt oorspronkelijk uit 1910 en is later in 2006 voorzien van een ZEER GROTE AANBOUW. Zo is de ruimte van het huis verdubbeld! Een hele mooie combinatie van authentieke sfeer en modern comfort. De woning heeft een lichte woonkamer met tuinzicht, open keuken, bijkeuken, kantoorruimte, 3 slaapkamers, inloopkast, 2 badkamers en opbergvliering. Er is een KANTOOR-AAN-HUIS met eigen ingang aanwezig in de woning. Deze ruimte biedt mogelijkheden voor het realiseren van gelijkvloers wonen. Op de rustige locatie en schitterende ligging van de tuin word je bijna vanzelf verliefd! Een ideale plek om te wonen: landelijk met VEEL PRIVACY door het vrije uitzicht, maar met alle voorzieningen van het dorpshart en het metrostation vlakbij. Met de auto of metro bent u binnen 20 minuten in wereldstad Rotterdam! Wonen in Albrandswaard is ideaal: uw boodschappen doet u in de supermarkt of bij de speciaalzaken, de kinderen kunnen in de buurt naar school en ontspanning vindt u in de JACHTHAVEN of op de GOLFBAAN. Welkom in dit fantastische huis!

INDELING:

BEGANE GROND: De woning beschikt over twee entrees. De entree in het originele woonhuis geeft nu toegang tot de kantoorruimte. In de uitbouw is een nieuwe entree gerealiseerd van waaruit het woonhuis te betreden is.

De entree met toegang tot de woning komt uit in een ruime centrale hal met trapopgang, garderobe, betegelde toiletruimte met hangcloset en fonteintje en handige bijkeuken met wasaansluitingen, gootsteen en opbergruimte.

Openslaande deuren brengen u binnendoor in de kantoorruimte aan de voorkant. Doordat deze zich in het originele huis bevindt, is hier de authentieke sfeer door o.a. de sfeervolle bovenramen nog te voelen! Deze heeft een eigen ingang en hier is de meterkast (10 groepen) aanwezig. Het kantoor is groot genoeg voor meerdere bureaus of door het formaat ook voor een andere invulling geschikt. Zo kan dit voorste gedeelte ook bij het woonhuis getrokken worden als bijvoorbeeld woonkamer of woonkeuken of kunnen hier een slaapkamer en badkamer worden gemaakt voor gelijkvloerse bewoning. Veel opties dus!

Het woongedeelte achterin het huis stapt u eveneens binnen door openslaande deuren. Hier valt u natuurlijk direct het schitterende uitzicht op de tuin op! Hier vindt u de royale woonkamer met veel lichtinval door de grote ramen en een schuifpui naar de tuin. De woonkamer biedt ruimte voor een gezellige zithoek rondom de gashaard en grote eettafel om met het gehele gezin of met vrienden heerlijk aan te dineren.

De open keuken aan de zijkant van het huis heeft openslaande deuren naar de tuin. Hier is een overkapping aanwezig, waaronder je heerlijk kunt genieten van een wijntje in de avondzon met uitzicht over de polder. Wat een geluk! De keuken is ingedeeld in hoekopstelling met olijfgroene kasten, een granito aanrechtblad en een zwarte stenen gootsteen. Helemaal passend bij de authentieke sfeer van het originele huis! Er is diverse apparatuur aanwezig: een Boretti 6-pits gasfornuis met dubbele oven, extra brede zwarte afzuigkap, vaatwasser, magnetron en zwarte Amerikaanse koel-vriescombinatie.

De begane grond is volledig voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt. De ramen in de woonkamer hebben elektrische zonwering en het raam in de keuken een sfeervolle markies.

1E VERDIEPING: Overloop, 3 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Op de ruime overloop met veel lichtinval is een separaat toilet met hangcloset en fonteintje en een vlizotrap naar de opbergvliering met Nefit CV-combiketel uit 2006 aanwezig.

In het nieuwe gedeelte van het huis ligt de hoofdslaapkamer met uitzicht op de tuin, een balkon en dakkapel. De slaapkamer is extra ruimtelijk door de hoge nok. Er is in de dakkapel opbergruimte achter knieschotten aanwezig. Vanuit de kamer bereikt u de walk-in-closet en de badkamer en suite. De royale badkamer is ingericht met een extra grote douche, klassiek ligbad op pootjes en wastafelmeubel.

In het originele deel van de woning vindt u de 2e en 3e slaapkamer met beide een sfeervolle open nok en klassieke dakkapel. De 2e slaapkamer aan de zijkant van de woning heeft tevens opbergruimte onder het schuine dak. De 3e slaapkamer is gelegen aan de voorzijde. De 2e badkamer bevindt zich in dit gedeelte van het huis. Deze beschikt over een dakraam, ruime douche en wastafelmeubel.

De gehele 1e verdieping is voorzien van lichtkleurige vloerbedekking. Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt.

BUITEN: Hét meest unieke aspect van deze woning is zeker de fantastische tuin en het vrije uitzicht over de polder. De buitenruimte van deze woning biedt meer ruimte, rust en privacy dan u zich kunt bedenken. De tuin strekt zich volledig rondom de woning met aan de voorzijde een ruime oprit voor meerdere auto’s en aan de achterzijde een gigantische tuin van gemiddeld circa 80 meter diep en meer dan 30 meter breed. Wat een ruimte! Achterin de tuin is een houten berging met overkapping aanwezig. De gehele tuin is zeer sfeervol ingericht met diverse terrassen, veel gras en prachtige grote (bloesem)bomen. In deze tuin vindt u altijd een plekje om in de zon of schaduw te zitten, te tuinieren of voor een zwembad of speelplek.

KENMERKEN:

- Idyllische locatie met grote tuin en vrij uitzicht;

- Dorpse omgeving dichtbij wereldstad Rotterdam;

- Vrijstaande villa met authentiek (1910) en nieuw deel (2006);

- Kantoor-aan-huis met eigen ingang aanwezig;

- Er zijn 3 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig;

- De originele woning is een Gemeentelijk Monument;

- In 2006 een geheel nieuw woningdeel aangebouwd;

- In 2006 originele woning geheel gerenoveerd (incl. leidingen, etc.);

- Royale oprit voor meerdere auto’s aan de voorzijde;

- Het dak, de gevels en de vloer zijn geïsoleerd;

- Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing;

- Extern schilderwerk uitgevoerd in 2020;

- Nefit CV-combiketel uit 2006;

- Alarminstallatie aanwezig;

- Perceel 2.960 m2 eigen grond;

- Woonoppervlak circa 232 m2;

- Inhoud circa 780 m3;

- Bouwjaar circa 1910 / 2006.

Stel een vraag over dit huis

Copyright 2024 - Greveling Makelaardij & Taxaties - Privacy Policy